Mi a lakásszámla?

Életünk talán legnagyobb és folyamatos kihívása, hogy ideális otthont teremtsünk magunknak. Ez a feladat egész életünket végigkíséri: az első lakás megvásárlásától egy tágasabb családi fészek megszerzésén át egy szebb, kényelmesebb otthon kialakításáig.
Azért, hogy ezt az otthont megteremthesse, kössön Ön is Fundamenta lakásszámla szerződést, hogy kihasználhassa az egyes termékek által nyújtott legfőbb előnyöket.

A lakásszámla olyan – államilag támogatott – megtakarítási forma, amely havi, rendszeres befizetés mellett, a megtakarítási időszak (jelenleg 49-120 hónap között a kínált módozatok futamidejétől függően) végén kedvező, lakáscélú kölcsönlehetőséget is biztosít. Így az otthonteremtéssel kapcsolatos terveit nagyobb pénzügyi keretből tudja megvalósítani.

Kinek érdemes takarékoskodnia?

Mindazoknak,

 • akik a jövőben lakást vagy házat szeretnének cserélni,
 • akik jelenlegi otthonukat szeretnék felújítani, átalakítani, korszerűsíteni,
 • akik gyermekeik jövőjéről szeretnének gondoskodni,
 • akik a lakásszövetkezeteknek és társasházaknak, amelyek a közös tulajdonban lévő épületrészek felújítását, korszerűsítését tervezik.
 • akik első lakásuk megvásárlását tervezik

Lakásszámla elemei:

Havi megtakarítások + betéti kamatok + állami támogatás + lakáscélú kölcsön = teljes szerződéses összeg

A lakásszámla sajátossága, hogy zárt rendszerben működik, azaz mind a betéti, mind a hitelkamatok a teljes futamidőre rögzítettek. Így a vállalt havi pénzügyi terhek előre jól kiszámíthatóak, és két jól elkülöníthető részből áll, egy megtakarítási és hitelszakaszból. A lakáscélú betétgyűjtést az állam úgy ösztönzi, hogy az éves megtakarítás után támogatást nyújt az előtakarékoskodónak.

Ideális megoldások

A sok lehetőség közül Ön kiválaszthatja azt a konstrukciót, amely leginkább illeszkedik elképzeléseihez.
Az alábbi táblázatban bemutatjuk, hogy a különböző megtakarítási időszakok végén mekkora szerződéses összeg állhat rendelkezésére, mellyel megvalósíthatja lakásterveit.

Szerződéses összeg (Ft): a tervezett betét, állami támogatás, kamatok és a felvehető kölcsön összege. Ön erre az összegre köt szerződést, s a kiutaláskor (megtakarítási időszak után 3 hónappal) ezt az összeget fogja megkapni, ha a hitelrészt is igénybe veszi.

Gyors futamidő (4 év 4 hónap)

Gyors futamidő (4 év, 4 hónap)

Normál futamidő (6 év 7 hónap):

Normál futamidő (6 év, 7 hónap)

Standard futamidő (8 év 3 hónap):

Standard futamidő (8év, 3 hónap)

Hosszú futamidő (10 év 3 hónap)

Hosszú futamidő (10 év, 3 hónap)

Fontos! Amennyiben Ön havonta 20 ezer forintnál többet szeretne megtakarítani, vagy a maximális szerződéses összegnél nagyobb összegre van szüksége, a többi családtagja részére is köthet szerződést. Így megtöbbszörözheti az állami támogatást!

Előnyök az Ön számára:

 • Megtakarításait az állam az Ön befizetésének 30%-ával támogatja
 • Kamatadó-mentes befektetési forma
 • Egyes megtakarításaira akár évi 10,56%-os garantált hozam is elérhető
 • Forint alapú lakáskölcsön a megtakarítási idő után, évi fix 3,9%-os (referencia THM 5,23%) kamattól
 • Futamidőtől függően napi két kávé árából 8 000 000 forinthoz juthat megtakarításai és kölcsönünk segítségével, mely összeg családtagjaira kötött szerződésekkel –egy négytagú család esetén- a 32 000 000 forintot is elérheti
 • Szükség esetén a megtakarítási idő lejárta előtt Megelőlegező hitelt igényelhet
 • Az összeg felhasználható új és használt ingatlan vásárlásra, vagy felújításra, modernizálásra, legyen szó ablakcseréről vagy új konyhabútor beépítéséről
 • Mostantól gond nélkül köthet új szerződést családtagjai számára, így nem csak a rendelkezésre álló összeget többszörözheti meg, de ha időben megköti a szerződést, akkorgyermekét az iskola elvégzésekor akár egy kisebb lakáshoz is hozzásegítheti